News

 

    Information about recent projects and assignments of the company

  in the field of engineering services.

Novogradnja bencinskega servisa OMV – Maribor


V petek, 6. 9. 2019, je potekala uradna otvoritev novega bencinskega servisa OMV v Mariboru, za katerega smo v Savaprojektu izvajali celovito storitev svetovalnega inženiringa, med drugim tudi izdelali kompletno projektno dokumentacijo. V maju 2019 smo pridobili uporabno dovoljenje, bencinski servis pa je začel obratovati v začetku letošnjega poletja.

Na prometni lokaciji poleg večjega trgovskega centra je izveden kot lokalni bencinski servis z gostinskim programom in avtopralnico. Servis je opremljen s točilnimi avtomati različnih vrst, poleg standardnih avtomatov za bencinsko in diesel gorivo sta umeščena tudi AdBlue in LPG točilna avtomata. Skupna velikost projekta znaša približno 3000 m2. Trgovina in gostinski lokal sta opremljena po aktualnem konceptu Viva in omogočata tudi pripravo hrane. Gostinski lokal ima notranje mize in pokrito zunanjo teraso.

Posebnost servisa je velikost avtopralnice, ki omogoča tudi pranje kombiniranih vozil, za kar se je izvedel tip pralnice s povišanim portalom, ki lahko sprejme vozila do višine 2,8 metra.Gallery of some references