Aktualno

Vse naše poslovne uspehe, aktualno dogajanje, pomembne novice in tudi zabavna sporočila delimo z vami.

Ekskurzija na gradbišče Rimac Campus


V petek, 11.11.2022, se je nekaj Savaprojektovih inženirjev udeležilo strokovne ekskurzije z ogledom in predstavitvijo dobrih praks uporabe BIM-pristopa v fazi izvedbe objekta, ki jo je organiziralo slovensko združenje za informacijsko modeliranje gradenj siBIM, in sicer so si ogledali in podrobneje spoznali gradbišče Rimac Campus v Kerestincu blizu Zagreba.

Podjetje Rimac se ukvarja z razvojem in prodajo lastnih električnih hiperavtomobilov ter sistemov za elektropogon, ki jih uporabljajo velikani avtomobilske industrije (Porsche, Kia in Hyundai). Javnosti je podjetje poznano predvsem po svojem prvem povsem električnem hiperavtomobilu Rimac Nevera, ki je tudi kot uradno prvi avtomobil prevozil most Pelješac na njegovi otvoritvi.

Projekt izgradnje kampusa Rimac zajema izgradnjo celotnega kompleksa, ki bo poleg proizvodnih prostorov (tovarne), upravne stavbe in restavracije z vrtom na strehi vključeval tudi nastanitev, razvojni center, testno stezo, muzej, telovadnico, vrtec, travnik z živalmi in druge edinstvene elemente. Vrednost projekta znaša več kot 200 milijonov evrov, kampus pa naj bi svoja vrata odprl v letu 2023.
 

 Galerija nekaterih referenc